• Verplaatsen wooncontainers later en duurder

Verplaatsen wooncontainers later en duurder

4-6-2020 | In Het Leidsch Dagblad staat onderstaand artikel over de plaatsing van de woonunits aan de Verdamstraat.
Het verplaatsen van zestien wooncontainers binnen Leiden is opnieuw vertraagd en opnieuw duurder geworden. Dat meldt wethouder Marleen Damen (PvdA) in een brief aan de gemeenteraad.

De containers moeten vanwege het uitstel tijdelijk op het Wernink-terrein worden neergezet en alleen dat al kost een dikke 30.000 euro extra.
De containers staan momenteel aan de Sumatrastraat naast een oude school, maar moeten daar uiterlijk deze zomer plaatsmaken voor een nieuwbouwproject. Na lang wikken en wegen is een grasveld aan de Verdamstraat nabij de Burggravenlaan aangewezen als nieuwe plek. Daar verzetten buurtbewoners zich echter al maanden fel tegen de komst van de rechthoekige woonblokken. De rechtsgang vertraagt de verplaatsing en ook de geplande aanleg van kabels en leidingen voor de nieuwe wooncontainers is uitgelopen.

Omdat nóg meer vertraging niet wordt uitgesloten, maar de zestien containers wel weg moeten van de Sumatrastraat, is besloten ze van half juli tot half augustus te stallen op het braakliggende Wernink-terrein aan de rand van het Morskwartier. De bewoners van de containers, onder wie enkele voormalige daklozen, verhuizen niet mee omdat ze een reguliere woning krijgen of al huren. Verplaatsing en tijdelijke stalling kost 34.000 euro extra en in totaal stijgen de kosten tot 178.000 euro. En dan is het nog wachten op een uitspraak van de rechter.

Loman Leefmans

Bron: Leidsch Dagblad van 4-6-2020 Regio