• Ook de Vredeskerk luidt de klokken voor hoop en troost

Ook de Vredeskerk luidt de klokken voor hoop en troost

18-4-2020 | Sinds 18 maart hebben meer dan 600 torens, klokkenstoelen en kerken gehoor gegeven aan de oproep zich aan te sluiten bij de luidingop woensdagavond van 19.00 tot 19.15. Ook moskeeën in Leiden hebben zich bij dit initiatief aangesloten.
De verlenging van de corona-maatregelen volgend, is besloten om de wekelijkse luiding te verlengen tot woensdag 29 april:

  • We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de Coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.
  • We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het Coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.
  • En we luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.
 
Als teken van hoop voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten.

Voor contact: Marijke Boter, marijkeboter@gmail.com