• Driehoek Lammenschans: Parkeerverunning vervalt per 1-4

Driehoek Lammenschans: Parkeerverunning vervalt per 1-4

17-3-2020 | Bewoners van de Lammenschansdriehoek hebben vanaf 1 april geen recht meer op een bewoners- en bezoekersparkeervergunning. Dat schrijft de gemeente in  bewonersbrief die de bewoners hebben ontvangen.

Alle inwoners die een parkeervergunning hebben, zijn in december hierover geïnformeerd en ontvangen binnenkort nog een aanvullende brief. Deze brief informeert over de parkeermogelijkheden voor u als bewoner van de Lammenschansdriehoek en uw bezoek.

Wat verandert
De gemeente kondigt aan dat vanaf 1 april 2020 de parkeervergunningen (bewoners- en bezoekersvergunning) voor adressen met voldoende eigen parkeergelegenheid aflopen  en niet meer verlengd kunnen worden. De Lammenschansdriehoek is een moderne stadswijk waar mensen wonen en werken, studeren en recreëren. De buitenruimte speelt daarbij een essentiële rol met voldoende mogelijkheden voor ontmoeting en recreatie. Bij de nieuwe ontwikkelingen is daarom altijd bedongen om voldoende parkeergelegenheid inpandig of ondergronds te maken. Daardoor zijn er minder parkeerplaatsen nodig in de openbare ruimte en is er meer verblijfsgebied, en dat bevordert de leefbaarheid in de wijk. In de praktijk hebben veel bewoners een parkeervergunning waardoor momenteel veel op straat wordt geparkeerd en veel minder in de private parkeergarages in de Lammenschansdriehoek. Dit levert volle straten en lege parkeergarages op.
Zie voor meer informatie onderstaande link.