• Ruimte bij Lorentzschool (foto Chris de Waard)
  • Veldje Verdamstraat (foto Sleutelstad.nl)

Verplaatsen tijdelijke woningen Sumatrastraat

16-10-2019 | Het college van B&W moet binnenkort een besluit nemen over het verplaatsen van de tijdelijke woningen aan de Sumatrastraat. in de zoektocht naar tijdelijk locaties vindt ook de Professorenwijk plaats.

Het college van B&W moet binnenkort een besluit nemen over het verplaatsen van de tijdelijke woningen aan de Sumatrastraat. De woningen staan daar nu een aantal jaar en moeten plaats maken voor een nieuwbouwproject. Vlak voor de zomer kwam de verplaatsing in het nieuws omdat de bewoners voor de toen geselecteerde plaats, daartegen protest aan tekenden. De wethouder heeft toen haar plannen ingetrokken en aangekondigd opnieuw naar een locatie te kijken. Inmiddels is duidelijk dat naast de eerder genoemde locaties, waaronder de Verdamstraat en de Vollenhovenkade, ook nieuwe locaties worden bekeken. De verplaatsing moet een oplossing bieden voor de komende 10 jaar.

De gemeenteraad heeft een aantal nadrukkelijke wensen meegeven bij de zoektocht voor een nieuwe plek. Een daarvan is de voorkeur voor het plaatsen in een sterke wijk, waardoor een betere spreiding plaatsvindt van de bijzondere doelgroepen. Daarnaast is benoemd 'het meenemen van de omwonenden in de overweging van de keuze' en is het de bedoeling dat groen wordt gespaard. Tevens is de wens dat het Nico van der Horstpark als locatie moet worden onderzocht. Ook hierover lees je meer bij sleutelstad.nl.

De wethouder en de gemeente geven geen nieuwe lijst met locaties vrij, om onnodige onrust te voorkomen.
Het wachten is nu op het besluit van het college. Wij volgen de berichtgeving.