• Arjan Linker
  • Foto:  Foppe Schut

Arjan Linker


De 19-jarige componist en trombonist Arjan Linker neemt u mee in het trombonerepertoire, gecomponeerd tussen 1850 en augustus 2019.
Nog enkele plaatsen beschikbaar.

Samen met pianist Ben Weishaupt zal hij werken van Ravel, Poulenc, Rachmaninov, Bozza en Jongen voor trombone en piano ten gehore brengen. Daarnaast zult u ook kennismaken met het repertoire voor trombone en live electronics, met stukken van Fulkerson en Linker. 

Arjan Linker (2000) studeert klassiek trombone bij Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders en klassiek compositie bij Willem Jeths en Meriç Artaç aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zijn muzikale activiteiten ontving hij reeds de Koninklijk Conservatoriumprijs voor Jonge Componisten en de Drentse Talentprijs Cultuur. Zijn muziek werd uitgevoerd door onder meer het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble - met wie hij als solist optrad in Het Concertgebouw, Bram van Sambeek, Brandt Attema en Sebastiaan Kemner. Tevens is Arjan als oprichter, trombonist en componist betrokken bij crossover-ensemble Nachtlicht en richtte hij samen met Niels Jacobs, Tim Ouwejan en Wilco Kamminga het Nymphéas Trombone Quartet op.