• Peter en de Wolf
  • Peter en de Wolf

Peter en de Wolf

Een fantastische belevenis voor uw kind(deren) deze echte kindervoorstelling door het Eolian Ensemble. De verteller is Benjamin Murck.
Nog slechts en paar plaatsen beschikbaar

Misschien wel het meest bekende kinderverhaal op muziek. Peter woont met zijn opa aan de rand van het bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen. Er zijn gevaarlijke dieren in het bos. Maar Peter is eigenwijs en helemaal niet bang. Op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek. Dan verschijnt er een grote wolf die achter ze aankomt. Peter vangt de wolf en zorgt ervoor dat hij niet wordt doodgeschoten door de jagers, maar naar de dierentuin gaat…

Het muzieksprookje Peter en de wolf uit 1936 is bij het grote publiek misschien wel het bekendste werk van Sergej Prokofjev. Het werk werd geschreven om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van de muziekinstrumenten. Het werd voor het eerst opgevoerd in Moskou. Prokofjev schreef het in opdracht voor een jeugdtheater.
Deze editie van Kunst over de Vloer komt het Eolian Ensemble samen met verteller Benjamin Murck.
Het Eolian Ensemble bestaat uit vijf blazers en een pianist, werd opgericht in 2004 en is sindsdien te gast in een reeks Nederlandse concertzalen, waaronder Het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, de Stadsgehoorzaal Leiden. Naast tal van reguliere programma's specialiseert het Eolian Ensemble zich in kindertheatervoorstellingen. De groep werkt in dit verband samen met diverse acteurs en regisseurs, onder wie Edwin Rutten, Beppe Costa, Max Douw, Lieuwe Roonder, Gijs de Lange, Ria Marks en Géraldine Verhoeven. In 2009 presenteerde het Eolian Ensemble samen met Orkater de kindervoorstelling De Verb(l)azing.

Leeftijdsindicatie: vanaf 4 jaar.

http://www.eolianensemble.nl/