• (c) Mark de Haan

HOVO Universiteit Leiden nieuwe collegereeksen

In de komende maanden heeft u de keuze uit meer dan 30 collegereeksen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen.

De colleges zijn overdag, op werkdagen. U heeft meestal wekelijks college gedurende 6 tot 8 weken en er wordt enige voorbereiding van u gevraagd. De kosten zijn tussen de 130 en 300 euro per serie.

Dit jaar viert de Universiteit Leiden haar 444-jarig bestaan. De festiviteiten zijn dit jaar in het bijzonder gericht op de bewoners van de stad die een mooi onderkomen biedt aan de universiteit en haar studenten.
In dat kader willen wij de aandacht vestigen op de HOVO-colleges die de universiteit al jaren organiseert voor een breed publiek van vijftigplussers. In de komende maanden heeft u de keuze uit meer dan 30 collegereeksen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen. De colleges zijn overdag, op werkdagen. U heeft meestal wekelijks college gedurende 6 tot 8 weken en er wordt enige voorbereiding van u gevraagd. De kosten zijn tussen de 130 en 300 euro per serie.

We lichten enkele onderwerpen voor u uit. Zo kunt u meer te weten komen over de tekst van de Koran, over de weergave en het begrip van ruimte in het Franse Impressionisme, over het juridische systeem van Romeinse keizers die tot ver in de negentiende eeuw het West-Europese wetboek bepaalden, over de recente geschiedenis en de visie daarop van columnist J.L. Heldring, over taal en schrift van China, over de toneelstukken van Oscar Wilde. En paleontoloog Anne Schulp neemt u mee naar de dinosaurustijd.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.hovo.leidenuniv.nl
of u kunt een studiegids aanvragen via mail hovo@sea.leidenuniv.nl of telefonisch 071-5277599 (ma. t/m do. 10-13 uur)