• Foto: RobBeurseFotografie
  • Foto: RobBeurseFotografie

Activiteit rond het gat van DingJan

Het lijkt erop dat er eindelijk iets gaat gebeuren met het stukje grond op de hoek van de Hoge Rijndijk/Zoeterwoudsesingel waar voorheen de wasserette van Dingjan stond. Half november lazen we daar in Leidsch Dagblad het volgende over.

LD half november
Verbaan ruimt gat van Dingjan op

Ineens is er activiteit rond het stuk grond van Jan Verbaan aan de Zoeterwoudsesingel, waarover hij al een jaar of vijftien overhoop ligt met de gemeente en waar hij graag spandoeken mag ophangen om zijn mening daarover in kleurrijke bewoordingen kenbaar te maken. De mini-jungle die er was ontstaan is vorige week verwijderd, zodat de vloer van de voormalige wasserette van Dingjan weer zichtbaar is.
Maar of dit betekent dat er eerdaags eindelijk iets gaat gebeuren op het omstreden en vervuilde stukje grond? Niemand die het weet. Behalve Verbaan zelf natuurlijk, maar die wil er nu even niks over zeggen. “Het is ook niet belangrijk."
Met het grote, direct aangrenzende bouwplan waarvoor onder meer het Shell-tankstation verdwijnt, heeft het in ieder geval niets te maken. De firma Mabroek BV die dat ontwikkelt, heeft er in ieder geval geen weet van, net zo min als de buren.
En of Verbaan eindelijk met saneren begonnen is, daarover heeft de Omgevingsdienst West-Holland geen informatie. Een nieuw bouwplan-Verbaans voorstellen zijn tot dusver steeds afgewezen - is er ook nog niet. Maar er is er wel een in de maak, bevestigt de gemeente. Er loopt sinds medio vorig jaar een zogeheten 'vooroverleg' over een in te dienen plan.

Bron: Leidsch Dagblad (ca half november)