• Lustrumconcert Leiden English Choir

Lustrumconcert Leiden English Choir

Op zaterdag 22 december sluit het het Leiden English Choir het negende lustrumjaar af met een sfeervol kerstconcert in de Marekerk, Lange Mare 48, Leiden. Op het programma staat oude muziek van o.a Gabrieli, Orlandus Lassus en de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck, naast werk van een 21e-eeuwse Nederlander Jetse Bremer.

Het Leyden Baroque Ensemble bestaande uit Matthijs van der Moolen,  Fabio De Cataldo en Maurits Willemsen, (baroktrombone) Sakura Goto en Hed Yaron Meyerson(barokviool) en Henriëtte Wirth (orgel)  zorgt voor een sfeervolle begeleiding. Het koor staat onder leiding van dirigente Hebe de Champeaux.
 
De oude muziek kenmerkt zich door veelstemmigheid.  Het koor voert twee vijfstemmige werken van Orlandus Lassus uit, en van Gabrieli wordt onder meer het 12stemmige ‘Magnificat a 12 voci’uitgevoerd. Daarbij neemt het barokensemble de rol van het derde koor op zich.
 
De Oudnederlandse kerstliederen die door Jetse Bremer (* 1959) zijn gearrangeerd zijn eerder gezongen door beroemde gezelschappen als de Wiener Sängerknaben en The Monteverdi Choir onder leiding van John Elliot Gardiner. Zoals altijd zal ook het publiek uitgenodigd worden een aantal kerstliederen mee te zingen.
 
Kaarten  zijn voor €18 verkrijgbaar bij leden van het koor of via www.lec.nl. en eventueel aan de zaal (€20). Aanvangstijd: 20:15 uur.

Zie ook