• Duurzaam eten en drinken
  • Duurzaam eten en drinken

Duurzaam eten en drinken

  • Duurzaam uit eten
    Leidse restaurants, lunchrooms en (snack)bars verspillen veel voedsel, energie en drinkwater. Afval wordt in de Leidse binnenstad nog nauwelijks gescheiden. Ook werken veel horecazaken nog niet met schone stroom, fairtrade producten, biologische ingrediƫnten, duurzaam gevangen vis of plantaardige eiwitten.Dat kan allemaal zoveel beter! Kijk op https://duurzaamuiteten.nl
  • Eet bewust
    Gezond, lekker en duurzaam eten. Zet groenten en fruit centraal en kies voor lokale en seizoensgebonden producten, voor zo min mogelijk vlees en voor verantwoord gevangen of geteelde vis. https://www.natuurenmilieu.nl/doe-mee/eet-bewust/
  • Duurzaam eten kan op veel manieren
    Je eet duurzaam wanneer je minder vlees eet, rekening houdt met milieu en dierenwelzijn, oog hebt voor seizoensproducten en probeert om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Goed voor de planeet, maar in de praktijk is het niet altijd makkelijk. Gelukkig bestaan er veel initiatieven die je hierbij kunnen helpen. Apps en websites die je helpen met het lezen van etiketten en keurmerken, die je meer informatie geven over de herkomst van producten of tips geven om nog iets lekkers te maken met restjes. https://www.webwijzer.nl/duurzaam/duurzaam-eten.html