• Foto Monique Shaw

Loopbrug bij station Lammenschans

Het perron van station Lammenschans moet worden doorgetrokken, over de Lammenschansweg heen, naar de Kastanjekade. Als dat te duur en te ingrijpend blijkt te zijn, moet er een loopbrug komen van de Kastanjekade, over de Lammenschansweg en parallel aan het spoorviaduct, naar het tweede station van Leiden.

Daarvoor pleit Rover in een brief aan stadsbestuur en gemeenteraad. ,,Het is geen nieuw idee’’, verduidelijkt bestuurslid Hans van Dam van de reizigersvereniging. ,,Maar mede vanwege de komst van de Ananas, is het idee wel weer actueel.’’

Station Lammenschans wordt steeds drukker. Dat komt niet alleen door de toename van het aantal spoorreizigers, maar ook door de nieuwe studentencampus die vlakbij het station is opgetrokken. Verder zorgen ook de leerlingen van het pal naast het station gelegen ROC al geruime tijd voor een toename van het aantal forensen. En daar blijft het niet bij. De campus wordt binnenkort uitgebreid terwijl de kantoren in de zogeheten Lammenschansdriehoek tussen spoorbaan en Kanaalweg in hoog tempo worden omgevormd tot woningen.

Bron: Leidsch Dagblad | Leiden en omgeving van 24-7-2018