Doorstart drogisterij Van Harteveld

Als de plannen doorgaan zal drogisterij Van Harteveld Ophouden te bestaan. Maar dat hoeft niet! Er is nog een mogelijkheid dat we deze voor onze wijk zo belangrijke winkel kunnen behouden.


Zoals het er nu uit ziet zal drogisterij Van Harteveld ermee ophouden. Er is nu opheffingsuitverkoop en zaterdag 28 juli om 5 uur heeft ze een afscheidsborrel.

Maar… er zijn krachten in de wijk aan het werk die dat niet zo maar wil laten gebeuren. Bijvoorbeeld het Buurt Business Netwerk. Dit netwerk heeft het reddingsplan van wijkbewoner Hans van Dongen omarmd en uitgedragen.

Waar gaat het om
Uitgangspunt is dat het niet zomaar zal gebeuren dat zo’n fantastische zaak in de wijk weg moet.
Deze winkel is heel belangrijk voor onze wijk. Het vormt het hart van de wijk. Een belangrijk hart.
Eigenaresse Dorien heeft bijzonder veel passie en liefde voor haar zaak en de klanten. Ze bezorgt bijvoorbeeld ook bij ouderen thuis in de wijk.

Redding
Maar ermee ophouden is niet per se noodzakelijk. Er is een alternatief. Drankhandel Leiden wil namelijk de helft van het pand huren. Dorien kan dan de drogisterij in de overgebleven helft van de ruimte voortzetten.
Daarvoor zou wel het bestemmingsplan aangepast moeten worden en dat kost tijd.

Plan Hans van Dongen
Hans van Dongen, klant van de drogisterij en wijkbewoner is met een actie gestart waarbij hij vraagt om een jaarlijkse bijdrage voor de huur van 10,00 minimaal. Er is al minstens 2000 euro opgehaald, maar er is voor nu nog wat meer nodig.
Daarnaast is hij aan het lobbyen bij de gemeente om de procedure snel en goed af te ronden mbt het herzien van het bestemmingsplan.
De wethouder heeft al gebeld met Dorien.

Het Buurt Business Netwerk steunt Hans van Dongen. Daarom het volgend verzoek::
Als er wijkbewoners en ondernemers in onze wijk allemaal iets overmaken om Dorien te steunen. Is er een gerede kans dat de drogisterij in een wat afgeslankte vorm kan blijven bestaan.
Bankrekening van de drogisterij NL 85RABO0345631641met vermelding Reddingsplan NL85RABO0345631641


Update: het goede nieuws is dat de drogisterij in september een doorstart kan maken. In de bijlage vindt u een brief van Dorien waarin ze een en ander uitlegt.