• Huiskamerbridge ProfBurgWijk

Huiskamerbridge ProfBurgWijk

Huiskamerbridge nu ook in de ProfBurgwijk.

Elders in het land worden al huiskamer-bridge competities gehouden en het lijkt mij leuk om dit ook in onze wijk op te gaan zetten. Het leren kennen van andere bridgers in de wijk en vooral het samenkomen en de gezelligheid staan daarbij voorop.

Hoe werkt het?
Het werkt als volgt: één keer per maand word je als paar gekoppeld aan een ander paar. Onderling bepalen jullie dan wanneer en waar wordt gespeeld. Dan spelen jullie 16 spelletjes en de score wordt genoteerd. De resultaten zet ik in de computer en een computerprogramma rekent dit om in punten per paar. De uitslag is aan het einde van de maand bekend.

Alle deelnemende paren spelen in een maand dezelfde spelletjes, die rondgaan in een koffer. De koffer moet bij mij worden opgehaald en later ook weer worden teruggebracht. In die koffer zitten behalve de 16 mapjes met spellen ook alle verdere benodigdheden zoals tafelblad, bidding boxes en score kaartjes.

Iedere nieuwe maand speel je als paar 16 andere spelletjes tegen nieuwe tegenstanders uit de wijk. Wanneer? dat kan ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds; het is maar wat jullie afspreken. Waar? Zelf bepalen bij wie. Speeltempo? Ook dat bepaal je samen met het andere paar.

Opgeven
Enthousiast geworden? Geef je dan bij mij op (bij voorkeur als paar). Als er 16 à 20 paren zijn, ga ik verder met het uitwerken en kunnen we wellicht starten in september. Of er kosten aan verbonden zijn kan ik op dit moment nog niet zeggen (maximaal € 5,- per persoon per jaar).

Ik ben erg benieuwd naar reacties.

Agnes van Lierop
Moddermanstraat 79
Telefoon: 071 – 5126774
Mail: huiskamerbridge@profburgwijk.nl