• OLK 2016 winnaar Niels Lootsma
  • OLK 2017 jong talent Storm van der Laak

Nationale tennistop in actie bij tennisclub Roomburg

Tientallen Nationale tennistoppers schitteren van maandag 16 tot en met zondag 22 juli 2018 tijdens de Intersport Twinsport Open Leidse Tenniskampioenschappen op Tennisclub Roomburg.

Het vermaarde toernooi vindt voor de 63ste keer plaats op de Leidse tennisclub aan de Kanaalweg en beschikt steevast over een sterk deelnemersveld. Diverse oud-winnaars, waaronder titelverdedigers Bart de Gier en Chayenne Ewijk, doen opnieuw een poging om de Open Leidse te winnen maar veel opkomend talent ligt op de loer.

Sterk deelnemersveld
Bij de mannen wordt de plaatsingslijst aangevoerd door tweevoudig toernooiwinnaar Jasper Smit (nummer 6 van Nederland), Kevin Boelhouwer (nr. 8), viervoudig winnaar Bart de Gier (nr. 9) en Justin Eleveld (nr. 11). Ook Guy den Heijer (nr. 18), Stephan Fransen (nr. 21), Ruben Konings (nr. 27) en Jesse Timmermans (nr. 30) zijn van de partij tijdens de Open Leidse.
Bij de vrouwen strijden onder meer Chayenne Ewijk, de winnares van 2017 en de huidige nummer 6 van Nederland, viervoudig winnares Olga Kalyuzhnaya (nr. 9) en Nikki Luttikhuis (nr. 19) om de titel. Tot de kanshebbers behoren ook o.a. Rosalie van der Hoek (nr. 23), Donnaroza Gouvernante (nr. 24) en Eva Vedder (nr. 28).

Van kwalificaties tot finale
De kwalificaties voor het hoofdtoernooi starten op maandag 18 juli, het hoofdtoernooi begint op woensdag 20 juli. De finales worden gespeeld op zondag 24 juli. De wedstrijden van Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 21.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

Oudste Nationaal Ranglijst Toernooi van Nederland
De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het toernooi in de categorie 1 wordt van in dezelfde week ook een Open Toernooi in de categorieën 3 tot en met 7 gespeeld.
Gedurende het toernooi kunnen op tcroomburg.nl de wedstrijdschema's en dagprogramma’s geraadpleegd worden.