• Expositie Bart Mulckhuijse

Expositie Bart Mulckhuijse

Van 2 juli tot 3 september is in De tuin van de smid het werk Math Art te zien van Bart Mulckhuijse.

Onder de naam bARTwerk realiseert Bart sinds 2015 uiteenlopende creatieve projecten: van minimalistische city-scapes (“Leidse Lijnen”) tot klassieke en expressionistische schilderijen in acrylverf, moderne digital art of computer generated art. In zijn onderzoek naar de nieuwe mogelijkheden van digitaal schilderen met de Apple iPad met pencil en het eindeloze kleurenpalet van dit nieuwe gereedschap zijn de series “Wiskunst” (Math Art) ontstaan.
 
De inspiratie voor deze serie (die hij dit jaar maakte) komt uit de analyse, de tak van de wiskunde die zich bezig houdt met functies en vergelijkingen. Ieder werk is gebaseerd op een markant lid van bekende functie-families. Zoals daar zijn: de polynomen, exponentiële en goniometrische functies, ellipsoïden van Lamé, cardoïden (hartvormig) en folia (bladvormigen).
Elegante en harmonische lijnen in een basaal vierkant kader. Uitgevoerd in zinderende kleuren, contrasterend en met elkaar verbonden in de grafiek van de functie.
 
De geëxposeerde werken zijn gecreëerd als digitale kunst. Ze zijn met de hand geschilderd in de teken- en schilder app “Procreate”. Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten digitale verf: o.a. olieverf, acryl en aquarel.
Elk schilderij bestaan uit een selectie van contrasterende en zeer intense kleurencombinaties: twee kleuren op de voorgrond en een kleur op de achtergrond. De achtergrondkleur speelt een belangrijke rol op de scheiding van vlakken en schemert vaak door de voorgrond kleuren heen. Hierdoor ontstaat een zeer intense en levendige kleurervaring bij de kijker.
 
 
Deze expositie komt voort uit een samenwerking met Monique Holswilder van WOW, Duurzaam Design.
 
De expositie is van 2 juli tot 3 september te bezoeken. 
Op de dagen dat de zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin.
 
 
De tuin van de smid
Polderpad 8
2322 LB Leiden
071 - 7501796
www.detuinvandesmid.nl