• Foto: Frans Eijck

Lustrumconcert Leiden English Choir

Heel Leiden heeft mee kunnen genieten van het lustrumconcert van het Leiden English Choir afgelopen zaterdag 30 juni. Het koor ging zingend de Leidse Singels langs, begeleid door een muziekboot met Aldert Prast op accordeon, Oskar Bles op keyboard en Rinke Berkenbosch op gitaar. Het koor werd gevolgd door acht boten met het publiek, dat later in Ins Blau ook nog op een klassiek programma werd onthaald. Bij de Zijlpoort stapte het koor uit om een door Marc Zwijsen geschreven ‘Ode aan het Singelpark’ te zingen.

Daarna ging het weer door met de ‘shanties’ liederen die in vroeger tijden werden gezongen bij het hijsen en strijken van de zeilen.
In Ins Blau werd muziek uit verschillende eeuwen en plaatsen gezongen: van Amerikaanse folkmuziek en hedendaags werk van Whitacre en Paulus tot oude muziek van Palestrina en De Monte. Dirigente Hebe de Champeaux begeleidde het koor met haar viool bij het weemoedige ‘The Water is Wide’. Na de pauze zong oud-dirigent Patrick Pranger met overtuiging de baritonpartij in Stanford’s ‘Songs Of The Fleet’. Oskar Bles nam op energieke en virtuoze wijze de pianobegeleiding voor zijn rekening. Het Leiden English Choir kan terug kijken op een geslaagd lustrumconcert!