• Foto: Frans Eyck

Lustrumconcert Leiden English Choir

Zaterdagmiddag 30 juni kan heel Leiden kennismaken met het Leiden English Choir. Voorafgaand aan het lustrumconcert in Theater Ins Blau zullen zowel het koor als het publiek een vaartocht door de Leidse Singels maken. Tijdens deze “Singellong Sing-Along” worden oude zeemansliederen gezongen. Bij de Zijlpoort is een korte stop; daar zal het koor een ode brengen aan het Leidse Singelpark.

Het Leiden English Choir, dat oorspronkelijk is ontstaan uit de vakgroep Engels van de Leidse Universiteit, viert haar 45-jarig bestaan met een muzikale boottocht en een concert. Thema van het concert in Theater Ins Blau is ‘Hoist the Sails’. Op het programma staat een mix van oude en moderne muziek, waarbij alle werken – van onder meer Palestrina, De Monte en Whitacre - een relatie hebben met het thema ‘water’. Ook staat een groter werk, Songs of the Fleet van Stanford, op het programma. Dit werk is voor koor met bariton solo en pianobegeleiding, met oud-dirigent Patrick Pranger als solist. Het koor staat onder leiding van Hebe de Champeaux. De muzikale begeleiding is in handen van Oskar Bles, Aldert Prast en Rinke Berkenbosch.

Er is nog een beperkt aantal kaarten à €20 voor boottocht en concert verkrijgbaar via de website (www.lec.nl) Bij slecht weer komt de boottocht te vervallen en vindt de Singellong Sing-Along plaats in Theater Ins Blau, vanaf 15:00 uur. Op 30 juni vanaf 10:00 uur staat op de website www.lec.nl het definitieve tijdschema van de dag.