• Bostelbrug

Bostelbrug

Vanaf donderdag 19 april 05.00 uur tot eind juni is de Bostelbrug afgesloten voor vrachtverkeer en is de verkeerssituatie bij de brug gewijzigd.

De monumentale Bostelbrug (de verbinding tussen de Prinsessekade en het Kort Rapenburg) moet worden vervangen. Die vervanging staat gepland voor 2021, tegelijk met de herinrichting van Kort Rapenburg en Prinsessekade. Uit de laatste inspectie van de brug blijkt echter dat hij sneller achteruit gaat dan verwacht. Daarom wordt de Bostelbrug binnenkort verstevigd met een stalen ondersteuning.

Verkeerssituatie tot eind juni
De stalen ondersteuning wordt tussen midden mei en eind juni aangelegd. De aanleg duurt zes weken. Tussen maandag 14 mei en maandag 4 juni krijgt de brughelft aan de stadszijde een stalen ondersteuning. Vanaf maandag 4 juni tot maandagochtend 25 juni wordt de brughelft aan de havenzijde ondersteund. In deze periode worden autoverkeer, busvervoer, hulpdiensten én fietsers om en om over de brug geleid. Zo wordt de brug per direct met minder gewicht en beweging belast. Vrachtverkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen van de Bostelbrug gebruikmaken zoals ze gewend zijn. Vaarverkeer kan door de middelste onderdoorgang maar moet wel rekening houden met stremming op bepaalde momenten. De buitenste twee doorgangen worden afgezet. 

Tot eind juni zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen leiden.

Bron: gemeente.leiden.nl