• Avond over zonne-energie in het Roodenburgerdistrict

Avond over zonne-energie in het Roodenburgerdistrict

Uw energieverbruik voordelig en duurzaam maken met zonne-energie kan vanaf nu op eigen maar óók op andermans dak.

Zonne-energie avond Roodenburgerdistrict
Presentaties, schriftelijke info, persoonlijk advies m.m.v. Zon op Leiden, de installateur van de collectieve zonnepanelenactie en Erfgoed Leiden

6 maart, 19.30 uur inloop, 20.00 aanvang
Vredeskerk, van Vollenhovenkade 24

Met deze avond inspireren de wijkambassadeurs van EnergiekLeiden ook de wijkbewoners van de Professoren- en Burgemeesterswijk om nog dit jaar zonne-energie op te wekken voor eigen gebruik.

Zonnepanelenactie
Voor wijkbewoners met een eigen woning is er de zonnepanelenactie van de GaGoed wijkambassadeurs. Deze is verlengd wegens groot succes. Op 6 maart staan de installateur en ambassadeurs klaar om u informatie te geven over deze collectieve inkoopactie. U kunt zich ter plekke aanmelden. 

Zonnecentrale
Huurders en huiseigenaren zonder geschikt dak kunnen terecht bij Zon op Leiden, de nieuwe Leidse energiecoöperatie. Door de nieuwe  zonnecentrale krijgen alle bewoners van de Profburgwijk toegang tot duurzame en voordelige energie. Hoe het werkt om als deelnemer in panelen van de coöperatie te investeren is met voorbeelden uitgewerkt in een korte presentatie.

Beschermd stadsgezicht
Ook inwoners van de Profburgwijk die zich afvragen of ze wel of niet panelen op eigen dak mogen plaatsen krijgen ondersteuning. Er is informatie over de regels en persoonlijke advies op de avond zelf of op afspraak. Voor en na de presentaties kunnen bezoekers 1-op-1 spreken met de deskundigen.

Kijk alvast op:

http://energie.gagoed.nl     voor de zonnepanelenactie

https://www.zonopnederland.nl        voor de zonnecentrale

http://www.energiekleiden.nl      voor EnergiekLeiden

Het Roodenburgerdistrict omvat de volgende wijken: Cronestein, Professorenwijk, Burgemeesterswijk, Rijndijkbuurt, Roomburg, Meerburg, Waardeiland