• Auto-inbraken Profburgwijk

Auto-inbraken Profburgwijk

De laatste tijd vinden er in Profburgwijk steeds vaker auto-inbraken plaats. De politie krijgt hier soms meldingen van.

Nu is ‘ingebroken’ eigenlijk niet de juiste omschrijving omdat er nagenoeg altijd sprake is van geen of in ieder geval geen zichtbare schade. Ook is er vaak slechts sprake van een zeer geringe buit. Net wat er voor het grijpen ligt wordt soms weggenomen. Een zonnebril, wat parkeergeld en dat soort zaken. Verder wordt vaak de auto geheel doorzocht. Waarschijnlijk zijn de desbetreffende auto’s  dan ook niet goed afgesloten geweest.
Helaas werd er maar sporadisch aangifte gedaan en dachten wellicht de meeste benadeelden dat zij misschien het portier niet goed hadden afgesloten.
Maar in de buurt gaat vervolgens wel het verhaal in de rondte dat er vaak in auto’s wordt ingebroken.
Dat klopt dan ook wel, maar als de meldingen niet bij de politie terecht komen, kan de politie er ook geen rekening mee houden, en komen zij nooit bij een eventuele dader. Alle informatie die in de wijk beschikbaar is, kan dus wel degelijk van belang zijn. Op die manier kan de politie proberen bijvoorbeeld in de avonduren meer of vaker in dat deel van de wijk te zijn.

Het melden van dergelijke voorvallen is dus voor de politie van belang om mogelijk de stijging in het aantal van dit soort auto-inbraken te doen stoppen. De politie is voor een deel afhankelijk van de informatie uit de wijk  zelf.

Bent u getuige van een verdachte situatie en ziet u misschien personen in de wijk rondlopen die erg veel interesse in geparkeerde auto’s hebben, dan wil de politie dat graag weten en daar zo snel mogelijk op reageren. 

Voor verdachte situaties mag u dus ook gewoon 112 bellen.

Realiseert u zich pas later dat iets niet klopte, dan kunt u uiteraard gewoon de politie bellen via het nummer 09008844.

Wilt u verder op de hoogte blijven van wat er in uw wijk speelt? Samen de wijk veiliger maken?

Dat kan natuurlijk! Volg nu ons politieteam Leiden Zuid op Twitter:

Twitter.com/polleidenzuid

Via Facebook:

Facebook