• Kerstconcert Leiden English Choir

Kerstconcert Leiden English Choir

Op zaterdag 23 december geeft het Leiden English Choir samen met het kinderkoor ‘De Nieuwendammertjes’ een gevarieerd kerstconcert in de Marekerk,  Lange Mare 48, Leiden. Beide koren staan onder leiding van dirigente Hebe de Champeaux.  Het koor wordt begeleid door Henny Heikens (orgel), Oskar Bles (piano) en het Leiden Jazz Trio.

Het concert bestaat uit twee delen. Voor de pauze worden een aantal klassieke werken uitgevoerd, waaronder het ‘Winchester Te Deum’. Dit feestelijke en indrukwekkende werk werd in 2006  gecomponeerde door John Rutter. Hij is bij velen bekend en geliefd vanwege zijn sfeervolle kerstliederen waarvan er ook twee op het programma staan. Uiteraard ontbreken in dit deel ook de traditionele Christmas Carols niet. Laatste stuk voor de pauze is het ingetogen ‘Alleluia’ van de Amerikaanse componist Randall Thompson, die zijn reactie over de overwinning van de Duitse Nazi’s op Frankrijk in dit stuk door laat klinken.

Na de pauze komt de swing erin met ‘A Little Jazz Mass’ Bob Chilcott. Swingend, ritmisch, laid back, de blues: het komt allemaal langs. Ook zijn er echte ‘crooners’ als ‘Have yourself a merry little Christmas’ te horen. Het laatste stuk van de avond is een spectaculaire bewerking van The Twelve Days Of Christmas, met ruimte voor barbershop, rock en gospel.

Kortom: het Leiden English Choir zoals het nog nooit heeft gezongen!

Kaarten  zijn voor €15 verkrijgbaar bij leden van het koor of via www.lec.nl. en eventueel aan de zaal (€17,50). Aanvangstijd: 19:30 uur.

Foto: Frans Eyck