• Muziekpodium bij Sijthoff-Leiden

Muziekpodium bij Sijthoff-Leiden

Sijthoff aan de Douzastraat verzorgt culturele programma’s in hun 'cultuurzaal'. Het najaarsprogramma belooft “bruisende” concerten.

Programma:

  • 6 oktober saxofonist Toon Roos en pianist Karel Boehlee (begeleidde Toots Thielemans) met lyrische jazz.
  • 27 oktober finalisten van de jaarlijkse Leiden Jazz Award voor conservatorium-studenten.
  • 8 december pianist Marc van Roon en Wim Kegel drums met presentatie van de CD Drumwise.


In jazzstad Leiden is een nieuw podium actief: Sijthoff in de Doezastraat. Het biedt in het historische centrum kleinschalige kwaliteitsconcerten door Nederlandse en soms buitenlandse topmusici.Het podium maakt deel uit van Sijthoff-cultuur dat tal van activiteiten biedt zoals klassieke- en wereldmuziek, dans, lezingen, cursussen, workshops, wisselende exposities, etc.

Dit alles vindt plaats in de “cultuurzaal”, een kleine zaal met een warme sfeer. De musici loven de uitstekende akoestiek en de vleugel is gerenoveerd. Doordat de zaal bescheiden van omvang is, is er een optimale interactie tussen muzikanten en toehoorders en kan je eerder van huiskamerconcerten spreken.

Annex aan de zaal is een horecagelegenheid met een informele sfeer. Sommige avonden wordt een biologische maaltijd geboden.

Sijthoff-jazz richt zich, gezien de kwaliteiten van de zaal, vooral op duo-formaties met soms solisten of trio’s. Speciaal is dat de bekende Haagse jazzpianist Maurits Roes er regelmatig speelt en steeds een andere prominente gast uitnodigt. Dat zijn spannende en verrassende sessies voor muzikanten èn publiek.
Kijk voor meer informatie op www.sijthoff-leiden.nl