• Half miljoen extra duurzaamheidsleningen Leiden

Half miljoen extra duurzaamheidsleningen Leiden

30.05.2024 : De gemeente Leiden vergroot de pot voor duurzaamheidsleningen met ruim een half miljoen euro tot 7.735.000 euro. Hiermee kan een breder scala aan maatregelen worden gefinancierd.
Zo kunnen particulieren het geld voortaan ook aanwenden voor werkzaamheden op het gebied van duurzame verwarming. Ondernemers kunnen het gebruiken voor de aanschaf van een uitstootvrij voertuig in het kader van Zero Emissie Stadslogistiek. En voor kleine VvE’s van twee tot acht appartementen komen ook leningen beschikbaar. Eerder was dat door rijksregels niet mogelijk.

Diverse regelingen worden samengebracht in een nieuwe ‘Verordening duurzaamheids-leningen’. “De gemeente Leiden wil de CO2-uitstoot in de stad verder terugdringen om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Daarom is het belangrijk om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties te ondersteunen in het verduurzamen van hun woningen, bedrijven en panden”, aldus energiewethouder Yvonne van Delft. “Met de nieuwe verordening kunnen we beter tegemoetkomen aan behoeften en de wensen. Zo kan iedereen meedoen aan de verduurzaming van de stad en bijdragen aan een duurzame toekomst.”

bron: Louis Smit, Sleutelstad