• Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan
  • Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan
  • Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan
  • Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan
  • Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan

Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan

03.02.2024 : De data zijn bekend! De Leidse Duurzame Huizen Dagen komen eraan. Zet ze alvast in je agenda.
Op 16 & 23 maart 2024 openen een aantal Leidenaren hun verduurzaamde huizen. Waarom? Omdat ze anderen willen laten zien hoe ze hun gas en stroom gebruik hebben verminderd en, voor een aantal huizen, zelfs hoe ze helemaal van het gas af zijn!

Gezamenlijk bieden zij een grote diversiteit aan duurzame maatregelen, met vele voorbeelden van wat je, vooral in oudere huizen, kunt doen om je energiegebruik omlaag te brengen. Daardoor kan je een keur aan duurzame maatregelen bekijken, van vloer/gevel/dak isolatie en zonnepanelen tot lage-temperatuur verwarming, infraroodpanelen en allerlei soorten warmtepompen.
Ook als je wil weten hoe je de gasrekening omlaag kunt krijgen zonder grote ingrepen, kan je bij een aantal huizen terecht.
Dus, of je huis van 1930, 1960 of 1990 is, kijk snel op Energiekleiden.nl wat voor jou interessant is en reserveer een bezoek op een van de Leidse Duurzame Huizen dagen 2024!

Open spreekuren voor persoonlijk advies
Tevens zijn er dit jaar open spreekuren van energiecoaches van Energiek Leiden en Erfgoed Leiden en Omstreken. Zij zitten op 16 en 23 maart van 13:00 tot 17:00 klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over besparen op energie. Locatie: BOP - Herenstaat 61. Ook de Energie Karavaan strijkt op 16 maart in de BOP neer voor iedereen die moeite heeft met de energierekening.

Mobiel Energiepunt
De specialisten van het Duurzaam Bouwloket staan deze twee zaterdagen paraat met hun Mobiel Energiepunt. Hier kan je apparatuur en isolatiemateriaal bekijken en deskundig advies krijgen. Ook kun je een energiecoach aanspreken bij het Mobiel Energiepunt. Het Mobiel Energiepunt is er van 10.00 - 16.00 uur, op 16 maart bij de Luifelbaan (Vijf Meiplein), en op 23 maart bij de Gamma Zuid (Lammenschansweg). Meer data en locaties van het Mobiel Energiepunt vind je op www.gagoed.nl/mobielenergiepunt.