• Oproep: Secretaris en bestuurslid wijkvereniging, versterking communicatie

Oproep: Secretaris en bestuurslid wijkvereniging, versterking communicatie

27.11.2023 : Ben jij een betrokken buurtbewoner die de wijkvereniging op de kaart wil zetten? Vind je het leuk om als bestuurslid verbinding te brengen in de wijk en de ontwikkelingen op gemeentelijk niveau te volgen vanuit het belang van onze wijkbewoners? Dan maken we graag kennis met je!


Omdat twee bestuursleden in het voorjaar afscheid nemen, zijn we op zoek naar een secretaris en een algemeen bestuurslid.

Secretaris
Houd jij van structuur en het soepel laten verlopen van correspondentie, voorbereiden van vergaderingen en ben je secuur, lees dan verder! Als secretaris ben je het aanspreekpunt van de vereniging, zorgt voor de ledenadministratie en verzorgt de formele correspondentie met de leden. Met als uitdaging die laatste helemaal digitaal te krijgen. Daarnaast maak je (korte) verslagen van vergaderingen en zorg je samen met de penningmeester voor het jaarverslag.

Algemeen Bestuurslid
We werken in het bestuur als team, toch zijn de taken verdeeld. Sommige bestuursleden hebben een specifieke functie, anderen richten zich op meer op issues in de wijk of op het organiseren van activiteiten of op een aandachtsgebied zoals communicatie. Ook zijn bestuursleden de verbindende schakel met werkgroepen en commissies van de vereniging. Voorbeelden zijn Werkgroep Duurzaam, Comité Koningsdag en de Commissie Kunst over de Vloer.

Communicatie
Communicatie is belangrijk voor het bestuur, we willen laten zien wat we doen, meer wijkbewoners bereiken en groeien in ledenaantal. We willen communicatie stevig verankeren in het bestuur; dat kan zijn als bestuurslid, maar ook als adviseur van het bestuur.

Heb je een vlotte pen en herken je je in de steekwoorden: communicatieplan, advies en initiatieven om de wijkvereniging sterker te verbinden met de leden en de promotie van activiteiten en evenementen in de wijk? Reageer dan!


Is je interesse gewekt of wil je eerst meer weten? Mail naar secretaris@profburgwijk.nl, dan drinken we een keer koffie.