• “De tuin van de smid” wordt de tuin van een ander
  • “De tuin van de smid” wordt de tuin van een ander

“De tuin van de smid” wordt de tuin van een ander

04.11.2023 : De tuin van de smid in het Cronesteynpark is in 11 jaar uitgegroeid tot een begrip in Leiden. De smid, Sjaak, en zijn vrouw Barbera hebben een goedlopend horecabedrijf neergezet met een duurzaam toekomstgericht karakter.

Hun mens -en diervriendelijke polderoase groeide en bloeide letterlijk en figuurlijk en het motto was “never a dull moment”. Het zijn 11 intensieve jaren geweest en nu vinden ze het tijd voor een volgende generatie om De tuin aan over te dragen.

Sjaak en Barbera zijn verheugd dat zij waardige opvolgers hebben gevonden aan wie zij hun unieke bedrijf vanaf 2 januari 2024 kunnen toevertrouwen.

Nienke Middelweerd, die al een tijd bij De tuin werkt en bekend is van Kleedvermaak en de Leihallen en haar partner Aarnoud Monster, freelance tv-producent, zijn een samenwerking aangegaan met de Leidse ondernemers Beau Artist en Jean Paul Dersjant. Deze laatste twee hebben al een paar goed lopende horecazaken zoals Bar lokaal en Voor Af En Toe. Bij elkaar is dit een betrokken en veelbelovende club jonge mensen bij wie De tuin in goede handen is. Hun intentie is om het groene, vegetarische en biologische karakter van De tuin in ere te houden.

Natuurlijk gaan Sjaak en Barbera hun lieve personeel, de vrijwilligers, de vaste gasten en de dieren missen, maar ze troosten zich met één gedachte: De tuin blijft!