• Leidse Warmtekaart wordt gepubliceerd

Leidse Warmtekaart wordt gepubliceerd

06 oktober 2023 : De gemeente heeft een plattegrond gepubliceerd waarop Leidenaars kunnen zien hoe gasloze warmtelevering in hun wijk gedacht is. Naar de kaart werd jaren halsreikend uitgezien omdat die houvast kan bieden bij de keuze voor duurzame investeringen.

De omschakeling naar de productie en levering van warmte en elektriciteit zonder fossiele brandstoffen is al vele jaren onderwerp van gesprek. Maar het ontbreekt tot dusver aan zekerheid over wat er nou precies staat te gebeuren en vooral ook wanneer. Het is zelfs nog niet bekend waar de nieuwe aansluitingen komen van een restwarmtepijp uit Rotterdam, en de aanleg daarvan is al in volle gang.
Politici en plaatselijke energie-initiatieven dringen er al geruime tijd op aan die duidelijkheid te verschaffen, zodat Leidenaars weten of ze bijvoorbeeld hun cv-ketel nog een keertje moeten vervangen of beter wat extra zonnepanelen kunnen laten plaatsen. Die is er nu, te vinden op de website kaartwarmtetransitie.gagoed.nl. Leidenaars kunnen op hun wijk klikken en krijgen dan informatie over de plannen daar.

Met dank aan Leidsch Dagblad vrijdag 6 october 2023