• Veel zonnepanelen dit jaar erbij in de Profburgwijk

Veel zonnepanelen dit jaar erbij in de Profburgwijk

12.9.2023 : De herfst moet nog beginnen, maar nu al – begin september – is 2023 kunnen we spreken over een absoluut topjaar voor zonnepanelen in de Professoren- en Burgemeesterwijk.

Als je goed oplet zie je op steeds meer daken zonnepanelen. Veel lof hiervoor gaat naar de gemeente die afgelopen voorjaar de actie ‘Winst uit je woning’ lanceerde.

Veel eigenaar-bewoner stapten in en begonnen aan het zonnepaneeltraject, dat wil zeggen: schouw, offerte, vergunning aanvragen, installeren. In totaal werden er in de eerste 8 maanden van dit jaar vanuit de Profburgwijk 120 aanvragen ingediend voor een omgevingsvergunning voor zonnepanelen. Van dit aantal waren er 95 succesvol. Omdat er achterstand is bij installateurs zijn lang niet alle vergunningen omgezet in daadwerkelijke installatie, maar de panelen komen eraan, reken maar. Zeker na het prachtige weer begin september zijn zonnepaneelbezitters buitengewoon tevreden over de prestaties van hun installatie. 2023 Is hard op weg een bovengemiddeld zonnejaar te worden.

door Floris Wouterlood