• Stadsgesprek over participatie

Stadsgesprek over participatie

28 augustus 2023 : Op 14 september vinden twee stadsgesprekken plaats van de gemeente Leiden, waarbij men met Leidenaren het gesprek aangaat over de spel- en gedragsregels van participatie en op welke manier bewoners en ondernemers bij besluitvorming betrokken worden.

De gemeente werkt aan nieuwe spel- en gedragsregels rond participatie. Oftewel: hoe werken gemeente, inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners met elkaar samen in en voor Leiden?

De afgelopen maanden is intensief contact geweest met allerlei groepen uit de stad om over deze spelregels na te denken. Daaruit is een eerste versie van de spel- en gedragsregels voor participatie tot stand gekomen. Daarover willen wij graag met u in gesprek tijdens de Stadsgesprekken op 14 september.

Stadsgesprekken op donderdag 14 september
De Stadsgesprekken zijn op donderdag 14 september in de foyer van het stadhuis. De eerste is om 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Het tweede gesprek begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Hierna buigt het college van burgermeester en wethouders (B&W) zich over de stukken en daarna bespreekt de gemeenteraad de spel- en gedragsregels en neemt er een besluit over.

Wilt u bij een van de stadsgesprekken meepraten? Geef u dan op via e-mail en geef aan of u bij het eerste of tweede gesprek aanschuift. Opgeven via: leiden2040@leiden.nl