Groen Cronesteyn: Nieuwsbrief augustus 2023
De afgelopen maanden was het genieten van alle vogels. En we kregen veel inzendingen voor de fotowedstrijd. En nog veel meer nieuws! Lees de nieuwsbrief.

Proef met laten staan stoepplantjes
In onze wijk laat de gemeente sinds begin dit jaar de stoepplantjes staan in een strook van dertig centimeter vanaf de gevel. Het gaat om een proef die tot eind december duurt. De gemeente wil graag weten wat inwoners van dit beleid vinden. Dus tot 4 september kunnen inwoners een vragenlijst invullen.

Nog even een opfrisser waarom het zo'n goed idee is op stoepplantjes wel te laten staan? Stoepplantjesonderzoeker Nienke vertelt wat ook alweer de voordelen zijn van deze nuttige plantjes in deze video van de Universiteit van Nederland

Openbaar groen


Angst voor schoffelaars in je boomsingel? Niet nodig als je je je aanmeldt bij de gemeente. Ze kunnen ook helpen met tegels weghalen en aarde. Organiseer je iets samen met buurtgenoten, dan kan er zelfs nog meer. Kijk op: https://gemeente.leiden.nl/bestuur/denk-mee/samen-aan-de-slag/ en vraag de onderhoudscoach.

Bomen in de Wijk

Vele oude bomen bepalen de sfeer in onze wijk. Wijkbewoonster Rinny Kooi heeft ze allemaal (jong en oud) onder de loep genomen.De natuur- en groenliefhebbers in de wijk halen hun harten op bij de verhalen en afbeeldingen van Rinny.
> Lees meer
© Tekeningen Rinny Kooi, foto Jos Versteegen