• Informatieavonden : Hoe kan ik .... ?

Informatieavonden : Hoe kan ik .... ?

7 september, 2023 : Elke maand vertellen buurtbewoners of uitgenodigde experts hoe je kunt verduurzamen. Wil je minder energie verbruiken, het milieu beschermen of gewoon je woning verbeteren, dan helpen deze informatieavonden je op weg. In september is de focus op isoleren en ventilatie.
Mis het niet!

De informatieavonden in buurthuis 't Trefpunt zijn populair omdat wijkbewoners en experts hun ervaringen delen en vragen beantwoorden.

De informatieavonden zijn in ’t Trefpunt, Professorenpad 1 elke 3de donderdag van de maand.

Komende informatieavonden

21 september 2023: ISOLEREN EN VENTILEREN
De eerste stap om energie te besparen is isolatie. Door je dak, muren, vloer, kieren en eventueel ramen beter te isoleren kun je veel geld besparen en je huis comfortabeler maken. Goede ventilatie is daarbij ook van belang: voor gezonde lucht in huis én omdat je dan (gek genoeg misschien) ook minder hoeft te verwarmen. Hoe pak je dit aan, waar moet je beginnen, waar moet je op letten?
Tijdens deze avond krijg je de belangrijkste tips om dit aan te pakken en om concrete vervolgstappen te zetten. Er is zowel aandacht voor grote (duurdere) als kleine (goedkopere en gratis) maatregelen.

19 oktober 2023: FINANCIERING
Door je woning te verduurzamen kun je veel geld besparen op je energierekening,
maar voor zonnepanelen, isolatie en/of een warmtepomp moet je wel eerst investeren. Hoe kun je dat betalen als je dat geld niet op je spaarrekening hebt staan? Tijdens deze avond worden diverse manieren besproken om te financieren, zoals subsidies, leningen of het verhogen van je hypotheek.
Kosten: gratis

16 november 2023: (HYBRIDE) WARMTEPOMPEN
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis (deels) te verwarmen met een (hybride) warmtepomp. Maar welke soorten warmtepomp zijn er, en wat zijn hun voor- en nadelen? Waar moet ik vooral op letten? Wat zijn betrouwbare leveranciers? Tijdens deze avond krijg je informatie over de belangrijkste soorten warmtepomp en weet je na afloop wat je moet doen om een (hybride) warmtepomp te laten installeren.

21 december 2023: ZONNEPANELEN
De meest populaire manier om je woning te verduurzamen: zonnepanelen! Logisch, want je kunt je energierekening flink verlagen en hebt de panelen vaak al na 4-5 jaar terugverdiend, waarna ze nog zo’n 20 jaar meegaan. Maar welke typen zonnepanelen zijn er? Hoe duur zijn ze, en wat leveren ze op aan energie- en geldbesparing? Hoe zit het met de salderingsregeling? Moet je zonnepanelen onderhouden? Zijn er subsidies voor? Hoe vind ik een geschikte leverancier? Deze vragen en meer zullen worden beantwoord tijdens deze informatieavond. En hoe eerder je begint, hoe eerder je kunt profiteren van alle zon die op je nieuwe panelen schijnt!

Vorige informatieavonden