• Leidse Duurzame Huizen Dagen
  • Leidse Duurzame Huizen Dagen

Leidse Duurzame Huizen Dagen

10 & 17 juni

03 juni, 2023 : Hoe kan je een huis verduurzamen of van het gas af gaan? Twalf Leidenaars die hun huis vergaand verduurzaamd hebben stellen hun huis open en laten zien hoe ze hun gasgebruik verminderd of van het gas af zijn gegaan! Ze hebben veel kennis van hun duurzame maatregelen en vinden het leuk om daarover te vertellen.

Leidse Duurzame Huizen Dagen

Twalf Leidenaars die hun huis vergaand verduurzaamd hebben stellen hun huis open en laten zien hoe ze hun gasgebruik verminderd of van het gas af zijn gegaan! Ze hebben veel kennis van hun duurzame maatregelen en vinden het leuk om daarover te vertellen.

Alle deelnemende huizen zijn anders, de getroffen maatregelen ook. Daardoor kan je een keur aan duurzame maatregelen bekijken, van vloer/gevel/dak isolatie en laag-temperatuur verwarming tot slimme thermostaten, zonnepanelen, infraroodpanelen en ventilatie met warmte terugwinning. Er zijn maar liefst acht verschillende soorten warmtepomp-systemen te zien. Ook als je wil weten hoe je de gasrekening omlaag kunt krijgen zonder al te grote ingrepen, kan je bij een aantal huizen terecht. Denk dan aan tocht wegwerken en je CV-ketel beter instellen. Daar begint iedere verduurzaming mee.