• Open dag Windsurfvereniging Vlietland

Open dag Windsurfvereniging Vlietland

2 juni 2023 | Op zondag 11 juni heeft Windsurfvereniging Vlietland een open dag. Die dag wil de vereniging de bezoekers laten zien wat er tegenwoordig op het water zoal mogelijk is.

Bezoekers worden geinformeerd over de introductielessen die elke zaterdag worden gegegeven. Ze kunnen ook ervaren wat er bij de trainingen op dinsdagavond verwacht mag worden. Wie in het verleden heeft leren windsurfen wordt uitgenodigd om het deze dag weer eens op te pakken met de spullen van de vereniging.


Nieuw bij de vereniging: foilen

Foilen, surfen met een draagvleugel onder je plank, is het nieuwe surfen. Bij de Olympische Spelen komt in 2024 de IQ Foil in de plaats van de windsurfplank die we gewend waren. Ook Windsurfvereniging Vlietland pakt het foilen op. Ervaren windsurfers worden uitgedaagd kennis te maken met windfoilen. Met een surfzeil in je handen boven het water vliegen is een heel nieuwe uitdaging voor de windsurfer die dacht dat het allemaal niet meer zo spannend was.
Naast windfoilen heeft de vereniging ook de beschikking over wing foils. Dan sta je ook op een surfplank maar in plaats van een zeil heb je een opblaasbare vleugel in je handen waarmee je bij weinig wind al los kunt komen van het water en soepel bochtjes kunt draaien op het water.

Vooraf aanmelden?

De voorraad surfspullen is niet eindeloos. Om er zeker van te zijn dat je tijdens de open dag ook even het water op kan is het handig om je vooraf aan te melden, breng dan zelf zwemspullen mee, de vereniging heeft wel een surfpak voor je.

Aanmelden kan via de website