• Jubileumconcert: Leiden English Choir bestaat 50 jaar en nodigt koren uit

Jubileumconcert: Leiden English Choir bestaat 50 jaar en nodigt koren uit

2 juni 2023 | INTERNATIONAAL ZANGFESTIJN: DRIE KOREN VIEREN STEDENBAND
Het Leiden English Choir (LEC) bestaat 50 jaar en viert dat met een uniek concert op 10 juni 2023 in de Hartebrugkerk in Leiden samen met het City of Oxford Choir en het Poolse koor Astrolabium uit Torún.

Met een muzikaal feest vieren zij samen de stedenband van Oxford en Torún met de stad Leiden. In dit lustrumprogramma staat de schoonheid van onze planeet en de kwetsbaarheid ervan centraal.

Het Poolse koor Astrolabium komt uit de stad van Copernicus, de wetenschapper die als eerste liet zien hoe klein onze aarde is en hoe groot het heelal. Samen met dit koor en met het City of Oxford Choir zingt het Leiden English Choir het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde ‘The Birds of the Air’ van Wilko Brouwers. In het indrukwekkende Earthrise van componist Alec Roth, komt de verwondering over de schoonheid van de aarde naar voren, die de eerste astronauten als geen ander ervaarden. Eén van de hoogtepunten van het programma is het stuk ‘To see a world’ dat de dirigent Hebe de Champeaux van het Leiden English Choir componeerde en waarin alle drie de koren samen zingen. De spanning over de toenemende CO2-waarden in onze atmosfeer worden op aangrijpende wijze verklankt, terwijl een hoopvolle melodie de rode draad vormt van het stuk dat op het concert op 10 juni 2023 zijn primeur beleeft.

De dagen voor het concert is er een programma om de stedenband te vieren.

Donderdag 8 juni
15.30 uur: Onthulling plaquette, Astrolabium zingt volkslied, Langebrug 57 Leiden in aanwezigheid van burgemeesters, Poolse ambassadeur en de consul en de stedenbandcommissie.

Vrijdag 9 juni

10.30 uur: Astrolabium onthulling plaquette bij de zilverlinde in het Ankerpark Leiden

12.30 uur: Lunchconcert Astrolabium met Poolse Folksongs op Koornbeursbrug (of, bij slecht weer, hal stadhuis) in Leiden

17:00 uur: Ontvangst op het stadhuis Leiden voor beide koren, kort concert en toespraak van wethouder Abdelhaq Jermoumi en voorzitter van het Leiden English Choir Monica van der Plaat

Zaterdag 10 juni

20:00 uur: Jubileumconcert van de drie koren in de Hartebrugkerk in Leiden

Voor meer informatie: Emailadres LEC