• Kamervragen in de Hooglandse kamer foto: hooglandsekamer site

Kamervragen in de Hooglandse kamer

3 april 2023 | Een uniek dubbelinterview met politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Xander van der Wulp (NOS) door predikant Margreet Klokke.

Op zaterdagmiddag 15 april 16.00 uur zal zij in de Hooglandse Kamer deze politieke dieren interviewen. De inloop is vanaf 15.30 uur via Hooglandse Kerkgracht 58, en de toegang is gratis. Hoe is het om voor je werk rond te lopen op het Binnenhof? Is dat inspirerend, ontluisterend, moedgevend of maakt het cynisch om dag in dag uit te luisteren en te kijken naar onze politici in Den Haag? De ervaren journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Xander van der Wulp (NOS) lijken er wel plezier in te hebben. In hun succesvolle podcast ‘De stemming van Vullings en Van der Wulp’ stellen zíj altijd de vragen.

In KAMERVRAGEN draaien we het een keer om. Hoe kwamen ze in dit vak terecht? Welke mensen waren daarbij belangrijk? Hoe kijken ze aan tegen ons politieke systeem? Wat voedt onze democratie en wat bedreigt haar? En wat is eigenlijk de kracht van hun samenwerking? Wanneer is het lastig, waar zit de gein? Wat draagt Xander, wat drijft Joost? In KAMERVRAGEN worden de interviewers geïnterviewd door Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse kerk.

Joost Vullings woont in Leiden en is sinds 2018 politiek commentator bij EenVandaag. Samen met Max van Weezel (overleden in 2019) startte hij in 2017 de podcast ‘De Stemming van Vullings en Van Weezel’. Na het overlijden van Van Weezel maakte de podcast een doorstart met Xander van der Wulp, met wie Vullings al eerder het ‘Formatievlog’ maakte. Xander van der Wulp (1974) is sinds 2008 politiek verslaggever voor de NOS. Mei vorig jaar volgde hij Ron Fresen op als duider van het Acht Uur Journaal. Naast de podcast ‘De Stemming van Vullings en Van der Wulp’ maakt Xander ook het vlog ‘Rondje Binnenhof’.

De Hooglandse Kamer is op zaterdag 15 april vanaf 12.00 uur open voor bezichtiging van de duo-expositie 'Onderweg naar...' van schilder Barthel Brussee en fotograaf Andre Potters. Het dubbelinterview met Joost en Xander onder leiding van Margreet start om 16.00 uur en wordt rond 17.30 uur afgesloten met een borrel. Het aantal plaatsen is beperkt, dus kom op tijd. Graag tot ziens. Ga voor meer informatie naar de site.