• Thema en kunstenaars Beelden in Leiden 2023 bekend ©Beelden in Leiden

Thema en kunstenaars Beelden in Leiden 2023 bekend

13 maart 2023 | Met nieuw werk van Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak.

De nieuwe editie van de jaarlijkse tentoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht is dit jaar in handen van het curatorenduo Peter van der Es en Adam Nillissen, oprichters van de kunstenaarsbeurs en organisatie Unfair. Binnen het thema Playground brengen zij nieuw werk van Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak samen.

De kunstenaars onderzoeken met speelse verwondering in hun werk de werkelijkheid, geven bezoekers de ruimte om nieuwe en andere visies te ontdekken en om elkaar te ontmoeten. Net als een speeltuin, die een plek is van spelen, ontdekken en ontmoeten. De kunstenaars worden in hun proces begeleid door de curatoren, het bestuur van stichting Beelden in Leiden en de master, dit jaar is dat kunstenaar Gabriel Lester.

meer over Playground
wanneer 25 mei t/m 6 augustus 2023
waar Hooglandse Kerkgracht, LeidenZIE OOK BIJGAAND PERSBERICHT

noot voor de redactie: voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen neem contact op met Femke IJsinga-van Boxsel via femke@beeldeninleiden.nl of met het bestuur via bestuur@beeldeninleiden.nl

Bijgaand beeldmateriaal eenmalig rechtenvrij te gebruiken in het kader van Beelden in Leiden en o.v.v. het bijschrift zoals vermeld in de bestandsnaam ©Beelden in Leiden. Bij online en social vermelding gebruik #BiL2023.