• Gluren Bij De Buren; Fotograaf Ehlana Polgara

Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Leiden!

6 februari 2023 | Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Leiden.

Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats. In 41 Leidse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij BOP Herenstraat trad ZijSpoor op en bij Huis op de Waard bracht de kleinkunst act van Camilla wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Yanan Vogelzang: ‘Ik heb ontzettend genoten. Het bleef gelukkig droog, wat de wandelingetjes tussen de huiskamers door een leuke expeditie maakte. Ik heb van veel bezoekers gehoord dat ze dit de leukste activiteit in februari vinden. Mooi om te zien hoe Gluren bij de Buren bijdraagt aan lokale talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen in de wijk.’