• Leidse Blues Week
  • Leidse Blues Week

Leidse Blues Week

5 januari 2023 | Het is weer januari en dus is het van maandag 16 t/m zondag 22 januari weer tijd voor de 41e(!) editie van de Leidse Blues- en Jazzweek, met nieuwe activiteiten én veel vaste onderdelen zoals het openingsconcert (dit keer) in de Stadsfoyer van het Stadhuis op maandag 16 januari. De muziek tijdens het openingsconcert wordt verzorgd door de Anna Serierse en Gijs Idema. Aanvang 19:30 uur, toegang gratis.

Ook dit jaar ontbreekt de vermaarde Kroegentocht (woensdag 18 januari) natuurlijk niet. Het muzikale aanbod in de Kroegentocht is –zoals altijd- zeer gevarieerd: blues, jazz (oud en nieuw), bossa nova en singer-songwriter: het zit er allemaal in. Gedurende de hele week zijn er iedere dag tientallen grote en kleine concerten op vele horeca locaties in het centrum. Nieuw zijn dit jaar de samenwerkingen met Gebr. De Nobel, Qbus en Leidse Geluiden. Leidse Geluiden, het Leidse muzikanten collectief, is dit jaar flink vertegenwoordigd en organiseert diverse optredens in het nieuwe “The Grenare” aan de Stille Rijn. Jazz- en wijncafe De Twee Spieghels heeft iedere dag live muziek en op de zaterdag en zondag zelfs twee optredens.

De vertrouwde muziek locaties zijn natuurlijk allemaal van de partij. Het complete programma van de Leidse Blues- en Jazzweek 2023 is te vinden op onze geheel vernieuwde website. De nieuwe website is dusdanig compleet dat hij de programmaboekjes van afgelopen jaren heeft vervangen, goed voor het milieu en makkelijker voor de bezoeker van de “Jazzweek”

Organisatie

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van Colin van Gestel-Messiaen, uitbater van Jazz- en Wijncafé De Twee Spieghels, daarbij geassisteerd door een enthousiaste groep vrijwilligers.