• Expositie De Tuin van de Smid, foto Roel Burgler
  • Expositie De Tuin van de Smid, foto Roel Burgler

Expositie Roel Burgler in De Tuin van de Smid

28 december 2022 | Van 2 januari tot 27 februari is in De tuin van de smid de tentoonstelling Bodyscapes van Roel Burgler te zien.

Na een studie politieke en sociale wetenschappen, een aantal jaren werkzaam aan de universiteit, en gepromoveerd te zijn, is Roel Burgler (Curaçao, 1947) als fotograaf / journalist aan de slag gegaan. Nadruk daarbij lag op ontwikkelingslanden, een logische keuze gezien zijn liefde voor en ervaring met reizen. Voor een kleine selectie van zijn sociaal documentaire werk.
Daarnaast is hij zich, als tegenwicht, gaan toeleggen op autonome of kunstfotografie, onder de overkoepelende noemer 'bodyscapes'. Met het naakt als uitgangspunt onderzoekt hij wat fotografisch mogelijk is, qua vorm en inhoud. Zijn werk dwingt je heel anders naar het menselijk lichaam te kijken. In zijn autonome werk is niets wat het lijkt. Evenals zijn documentaire werk heeft het een maatschappijkritische grondslag. Hij wil de toeschouwer prikkelen zelf te beslissen wat zij menen te zien. Het zijn de associaties, emoties en ideeën die het werk bij de kijker oproept die belangrijk zijn. Het gaat Burgler erom dat de kijker de verantwoordelijkheid terug neemt voor het kijken, het duiden, de invloed die het kan hebben. De kijker als actieve en bewuste deelnemer, niet als passieve consument.

Voor een kleine selectie van zijn kunstfotografie.

Deze expositie komt voort uit een samenwerking met Monique Holswilder. Voor meer info over (kopen van) het werk, neem contact op via mailadres.

Op de dagen dat De groene zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin.