• Kerstconcert Leiden English Choir in Leiden (foto: LEC)

Kerstconcert Leiden English Choir in Leiden

28 november 2022 | Het is een traditie die gelukkig weer volledig opgepakt mag worden: het kerstconcert van het Leiden English Choir. Dit jaar in de Marekerk in Leiden op 17 december en een dag eerder, op 16 december in de Maria-ter-Zeekerk in Noordwijk. Het koor biedt een afwisselend programma met sfeervolle klassieke composities, religieus geïnspireerde werken en natuurlijk de traditionele Christmas Carols, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen.

De avond start met een Oekraiens kerstlied met gelukwensen voor het nieuwe jaar. We kunnen alleen maar hopen dat deze wensen voor het Oekraïense volk uitkomen – hoe eerder hoe beter. Daarna staan er eigentijdse werken van Stopford, Nixon, Britten, Esenvaldts en Whitacre op het programma.

Ook de klassieke componisten zijn vertegenwoordigd: van Rachmaninoff

het meditatieve Bogoroditse Devo van Rachmaninoff en van Mendelssohn

de werken ‘Veni domini’ en ‘Laudate Pueri’, geschreven in 1830 voor vrouwenstemmen.

De Engelse componist Rutter is vertegenwoordigd met twee composities: het meer traditionele Rejoice and be merry, en een humoristisch werk dat omschreven wordt als ‘an unusual dinner conversation’.

Het koor wordt begeleid door de organist Adriaan Hoek. Yussi Lehpituu zingt de baspartij in de Fantasia van Vaughan Williams (1872-1958) en in de Festival Cantata van Britten (1913-1976) en dirigente Hebe de Champeaux heeft de muzikale leiding.

Informatie en kaartverkoop.