• flyer Leids Kamerkoor
  • foto Leids Kamerkoor van website LKK

Mooie muziek van componisten van nu

10 november 2022 | Komende zaterdag 12 november geeft het Leids Kamerkoor een concert in de Petruskerk aan de Lammenschans 40A.

De titel van het concert is 'Infinity: elk einde is een nieuw begin'. Het programma behelst de reis van het leven in prachtige muziek van componisten van nu.

Geboorte, leven, sterven en wat daarna eventueel komt, worden in de kunst vaak vergeleken met ontwaken, het doorbrengen van een dag, tot rust komen en gaan slapen. Dit programma volgt deze opbouw met werk van onder meer Ola Gjeilo, Morten Lauridsen en Eric Whitacre. Er zullen composities zijn die je als luisteraar onderdompelen in een klankenbad, bovendien zal er een speciaal voor het Leids Kamerkoor gecomponeerd lied te horen zijn. Andere bekende koorwerken die gezongen zullen worden zijn 'Agnus Dei' van Samuel Barber en 'Lux Aeterna' van Edward Elgar. Ook voor wie de gezongen versies niet kent, zal de muziek herkenbaar zijn. De wereldberoemde instrumentale composities zijn namelijk later bewerkt voor koren.
De titel van dit programma 'Infinity' is ontleend aan de compositie met dezelfde naam van de Noorse componist Kim André Arnesen. De componist wijst de mensheid erop dat we in de oneindigheid van het heelal toch het moment in het hier en nu moeten benutten, omdat we maar één kans krijgen. Kiezen wij als mensheid voor licht of toch voor duisternis? Zullen we verrijzen of vallen? Of is er toch nog altijd dat nieuwe begin?

De kaarten kosten voor volwassene €15,-
kaarten voor kinderen van 12 tot en met 18 jaar en studenten betalen €5,-
kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

de kaarten zijn te reserveren via de website van ticketkantoor

Het concert zal om 20:15 beginnen