• Adopteer een Leids boompje!

Adopteer een Leids boompje!

7 november 2022 | Wegens succes herhaald: op 19 november is er in drie Leidse parken wederom een 'zaailingen-oogstdag'. Een zaailing is een jong boompje dat groeit in de buurt van een volwassen boom.Deze zaailingen krijgen vaak niet de kans om te groeien tot een volwassen boom, vaak omdat ze worden opgegeten door dieren of omdat ze te veel in de schaduw staan

Ook groenbeheerders halen ze vaak weg vanwege overbebossing in een park. Meestal gaan ze dan door een versnipperaar, wat zonde is.

Zaailingen-Oogstdag
De landelijke campagne 'Meer Bomen Nu'geeft deze boompjes een tweede kans. De Gemeente Leiden sluit zich hier bij aan door op zaterdag 19 november de zaailingen-oogstdag te organiseren. Tijdens deze dag kunnen inwoners een boompje ophalen voor in de eigen tuin. Er zijn groendeskundigen aanwezig om te adviseren welke boom geschikt is voor welke tuin.
Alle informatie over de actie is HIER terug te vinden.

Een boompje ophalen?
Ophalen kan van 14:00 tot 16:00 bij:

  • Polderpark Cronesteyn: Tuin van de Smid

Helpen bij de oogst?
Lijkt het u leuk om van 10:00 tot 12:00 te helpen bij de oogst? Stuur dan een e-mail Via dit emailadres (of log in/maak aan een account op deze site en ga naar de bomenplanner).