• Workshop Kokedama maken bij De tuin van de smid

Workshop Kokedama maken bij De tuin van de smid

5-10-2022 | Op zaterdag 19 november, kun je bij De tuin van de smid kokedama’s komen maken. Een kokedama is een ‘mosbal’ waar een plantje uit groeit en kan als decoratie worden opgehangen of neergezet in huis. De workshop begint om 14.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

De kokedama komt oorspronkelijk uit Japan. Daar noemen ze het ook wel de poor man’s bonzai. Potten waren vroeger niet voor iedereen te betalen. En voor een kokedama heb je alleen maar mos nodig en iets waarmee je het mos om de kluit van de plant kunt binden. Om te zorgen dat de plant genoeg water krijgt leg je de mosbal af en toe in een badje water.

De workshop vindt plaats in onze Hooiberg-ruimte. Alle materialen voor een kokedama en een kopje koffie of thee zijn inbegrepen in de prijs. Zondag 13 november is de laatste dag dat er kan worden ingeschreven. Dan moeten er genoeg inschrijvingen binnen zijn om het door te laten gaan. Mocht er juist erg veel animo zijn, dan wordt er een tweede tijdstip geopend voor inschrijving. De workshop wordt gegeven in samenwerking met plantenwinkel Salie.

  • Wanneer: Zaterdag 19 november, 14.30-15.30 uur
  • Bijdrage: €27,50 (inclusief materialen en een kopje koffie of thee)
Aanmelden: via de webwinkel van De tuin van de smid.
www.detuinvandesmid.nl/product-categorie/activiteiten/
Daar vind je deze workshop. Door deze af te rekenen, meld je je aan voor de workshop.

Schrijf je in vóór maandag 14 nov.

Corona: mocht de workshop geen doorgang kunnen vinden vanwege de Corona-maatregelen, dan wordt de workshop verzet. Hetzelfde is van toepassing als er te weinig aanmeldingen zijn.