• Ondertekening contract plaatsing zonnepanelen op dak Lorentzschool van Vollenhovenkade Leiden. (foto: pr Lorentzschool)

Zonnepanelen op het dak van de Lorentzschool

3-7-2023 | Via de samenwerking met Zon op Leiden wordt een lang gekoesterde wens van de Lorentzschool, een van de scholen van PROOLeiden-Leiderdorp, vervuld: een groot deel van het dak zal vol worden gelegd met zonnepanelen.

Door het opwekken van elektriciteit helpt de Lorentzschool mee om het goede voorbeeld te geven aan haar leerlingen. Die leren straks op school dat de zon beschikt over veel energie die wij schoon kunnen gebruiken.
De Lorentzschool en Zon op Leiden vonden elkaar vlot. De Lorenzschool is blij met het concept van Zon op Leiden. Door dit concept kunnen ouders, buurtbewoners en ook de school certificaten kopen en zo ‘aandeelhouder’ worden van de zonnepanelen op het dak. Daarmee wordt het een gezamenlijk project dat ook de leerlingen laat zien dat de Lorentzschool meewerkt aan een duurzame wereld.

Het contract tussen de Lorentzschool en Zon op Leiden is vandaag, 30 juni, getekend onder het oog van de leerlingen van de leerlingenraad. Die spraken al eerder over dit nieuwe project.

De coöperatie Zon op Leiden is een burgerinitiatief van Leidenaren. Zon op Leiden legt zonnepanelen op grote daken, zodat iedereen mee kan doen met de energietransitie. Ze komen graag in contact met andere eigenaren van grote daken om hen te helpen hun dak van zonnepanelen te voorzien.
De Lorentzschool wordt het derde collectieve zonnedak van Zon op Leiden, na Sporthal Houtkwartier en Brede School De Arcade (collega-school van de Lorentzschool).