• De oogst was zakken vol met bonnetjes, peuken, blikjes, plastic, fietssloten en mondkapjes. (foto Marjolein Fontijne)

Prik je mee?

mei 2022 : Zwerfvuil op straat en in het water. Veel mensen ergeren zich aan dit probleem dat ook zo zichtbaar is in Leiden. De groengroep van de ProfBurgwijk plaatste een oproep op Nextdoor en in de Nieuwsbrief Duurzaam om gezamelijk deze rommel in onze wijk te lijf te gaan. Op zondagochtend 15 mei ging een gezellige ploeg aan de slag.
Dertien volwassenen en vier kinderen pakten in koppels en groepjes een stukje wijk en maakten dat wat schoner. De oogst was zakken vol met bonnetjes, peuken, blikjes, plastic, fietssloten en mondkapjes om maar wat te noemen. Veel buurtbewoners bedankten ons en een enkeling werd er wat cynisch van. Iedereen werd uitgenodigd een volgende keer mee te doen, het geeft immers een goed gevoel als je samen met anderen wat aanpakt.

De actie werd afgesloten met koffie, thee en wat lekkers in t Trefpunt op het Professorenpad waar steeds meer activiteiten worden georganiseerd. Al met al een leuke activiteit. De gemeente Leiden zorgde voor materialen (we hebben direct meer bijbesteld) en Fonds1818 droeg bij aan de groene vestjes. Na afloop zegde de gemeente toe meer te doen bij station Lammenschans, want daar lag meer afval dan we aankonden.

Wees een volgende keer welkom! Meld je vrijblijvend aan bij groengroepleiden@gmail.com, dan houden we je op de hoogte. Je kunt altijd kijken of je tijd en zin hebt op de dag zelf.

Namens de Groengroep ProfBurgwijk
Joanne