• V.l.n.r.  Annetje Ottow , Auke-Florian Hiemstra, Henri Lenferink. (Foto Taco van der Eb)

Leiden European City of Science

19-1-2022 | Op zaterdag 22 januari 2022 opent minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf het grote Europese wetenschapsjaar Leiden European City of Science.

Als allereerste Europese stad organiseert Leiden een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol kennis, kunst en kunde, bedoeld voor iedereen met een nieuwsgierige geest. De opening vindt plaats door middel van een speciale online filmpremière, die zaterdagmiddag om 2 uur wordt uitgezonden via leiden2022.nl/opening. Iedereen kan meekijken.

Officiële opening in Europese stijl
In de openingsfilm van Leiden European City of Science maakt bioloog en kunstenaar Auke-Florian Hiemstra, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, een avontuurlijke reis door Leiden waar hij een serie bijzondere ontmoetingen heeft.

365 dagen nieuwsgierig
Leiden is in 2022 de Europese hotspot van de wetenschap. Leiden European City of Science 2022 presenteert activiteiten, tentoonstellingen, workshops, excursies en evenementen rond wetenschap, kennis, kunst en kunde. Het doel van het jaar is om wetenschap intensief te verbinden met de samenleving, door middel van Public Engagement with Science.
Binnen het jaarprogramma komt het hele kennisspectrum aan bod, van fundamentele wetenschap tot en met citizen science.

Leiden European City of Science 2022 is een initiatief van vier Leidse kennispartners: de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden en de gemeente Leiden.