• Als dank deelde Ashley North mee in de laatste oogst. (Foto John van Klink)
  • (Fotografie Buro JP)
  • (Fotografie Buro JP)

Huurcontract Het Zoete Land met 10 jaar verlengd

19-12-2021 | De gemeente heeft het tijdelijke huurcontract van Het Zoeteland aan de Zoeterwoudsesingel / Cronesteinkade tot 2031 (10 jaar) verlengd.

Wethouder Ashley North overhandigde op 17 december symbolisch het aangepaste contract aan bestuursvoorzitter Mieke Hogervorst en tuinder Jessica Zwartjes. Als dank deelde hij mee in de laatste oogst: snijbiet, een rood spitskoooltje, palmkool, boerenkool en winterpostelein, allemaal van Leidse bodem.

Ashley North noemde Het Zoete Land een prachtig initiatief dat de gemeente graag ondersteunt. "Tuinieren in de stad", zo zei hij, "is een gezonde, sociale bezigheid die de natuur verbetert. Het Zoete Land is een mooi voorbeeld waar dit samenkomt.”
Mieke Hogervorst, voorzitter van de beherende stichting Leiden Oogst en tuinder en initiatiefneemster Jessica Zwartjes zijn opgetogen: "We zijn erg blij met de geboden zekerheid dat we lang op deze plek kunnen blijven."

Dat Het Zoete Land in een grote behoefte voorziet, blijkt wel uit onze enorme wachtlijst. Er wordt dan ook hard nagedacht over manieren om meer ruimte te krijgen voor het verbouwen van gezonde voeding op een gezonde bodem in en om te stad.

(Lees het volledige persbericht van de gemeente Leiden via onderstaande link.)