• Officiële overdracht van de AED door Pieter Hooijschuur, ondernemer van de Plus Lammenschans (r) aan Bas Pietersen, voorzitter van de LHC Roomburg (m) en Martin Ouwerkerk, technisch beheerder van de club (l). (Foto Roelof Hol)
  • (Foto RBF)

Hockeyclub Roomburg en Plusmarkt steunen burgerhulpverlening

8-11-2021 | Op 7 november 2021 vond de officiële overdracht plaats van een AED aan de hockeyclub Roomburg door de Plusmarkt Lammenschans. Deze AED is altijd bereikbaar voor hulpverleners in de wijk. Hij bevindt zich namelijk aan de buitenkant van het toegangshek.

Roomburg beschikt al over twee AED apparaten, maar deze zijn feitelijk alleen toegankelijk tijdens openingstijden van de club. Vanuit de kernwaarde, zorgen voor elkaar en voor de buurt heeft Plus Lammenschans nu deze derde AED aan de club geschonken. Deze AED is nu ook altijd bereikbaar voor hulpverleners in de wijk. Hij bevindt zich namelijk aan de buitenkant van het toegangshek.
Ook in de avonduren is de AED goed zichtbaar, want de club heeft de AED aangesloten op de eigen voorzieningen, waardoor het apparaat automatisch verlicht wordt.
De club is verantwoordelijk voor het onderhoud en heeft de AED ook aangemeld bij Hartslag Nu. Dit houdt in dat hulpverleners binnen een straal van 2000 meter bij een melding automatisch de code doorkrijgen om de AED te kunnen inzetten.

De Plus Lammenschans is al enige tijd sponsor van de hockeyclub en verstrekt ook regelmatig voedingsartikelen voor de groene keuken.