• Fotograaf Maarten J Eykman
  • Fotograaf Maarten J Eykman

Gluren bij de buren Leiden zoekt acts en huiskamers


6-11-2021 | Het gezelligste huiskamerfestival van Leiden vindt dit seizoen plaats op 3 juli 2022. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot 22 mei 2022.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste Leidenaren stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. Dit jaar is de organisatie ook op zoek naar een heel nieuw soort act: het Hobby Hoorcollege. Mensen die graag vertellen over hun passie krijgen een podium.

Tot en met 22 mei 2022 kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee, dus van Transvaal tot Zeeheldenbuurt, en van Stevenshof tot Burgemeesterswijk. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Leiden en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

  • Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer, en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen!
  • Aanmelden als host: meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Er wordt drie keer een klein feestje bij jou thuis georganiseerd dat jij mag hosten.
Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl


Algemene informatie