• Foto expositie  Monique Shaw over Veerkracht
  • Foto expositie Eelkje Colmjon over Veerkracht
  • Jaarprogramma sprekers

Programma Hooglandse Kamer

17-9-2021 | De Hooglandse Kamer biedt boeiende sprekers, doorlopende exposities en inspirerende muziek. Gedurende het hele jaar biedt de Hooglandse Kamer de stad een gevarieerd programma.

Met onder meer een serie bijeenkomsten op elke tweede zondag van de maand met inspirerende sprekers over wat hen persoonlijk raakt, drijft en draagt. Waaronder arts en filosoof Bert Keizer, de Leidse historicus Nadia Bouras en de kunstenares/activiste Tinkebell. (zie ook nhet jaarprogramma hieronder).

Daarnaast biedt de Hooglandse Kamer ruimte voor tentoonstellingen. Inspirerende kunst die hoofd, hart en handen kan raken. Er is in de bijzondere ruimte gemaakt voor Leidse kunstenaars. Vanaf zondag 12 september tot 24-12-2021 is er een prachtige fototentoonstelling van Eelkje Colmjon en Monique Shaw 'Over veerkracht – tussen verstilling en beweging'. Beide fotografische kunstenaars zijn in het verleden Stadsfotograaf van Leiden geweest.

De Hooglandse Kamer als huiskamer voor de stad is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijk (Hooglandse Kerkgracht 58) voor een kop koffie, goed gesprek, de fototentoonstelling van rondlopen in de Hooglandse Kerk.

website: http://www.hooglandsekamer.nl/